??????

 

Уважаеми Приятели! Теснопътна железница Стара Планина изразява огромната си благодарност към всички Вас, които не пожалихте време и труд, за да станете част от това приключение. Безкрайно оценяваме всяка помощ, която е допринесла и ще допринесе, за бъдещето на железницата и сме сигурни, че във всяка протегната ръка, ще видим добродетелите на Българина, малко позабравени в последно време.

Приятели

Фирма "Металструктур"ЕООД - производство и отдаване под наем, на строително скеле, система DERO

Металструктур ЕООД

Безрезервна и неоценима помощ, машинна обработка на най-различни детайли от метал. Каквото и да кажем ще е малко за фирма "Металструктур", която стои зад ТЖСП от самото начало на работата по изграждането на подвижния състав. Персоналната ни благодарност е към управителя на Металструктур-ЕООД, г-н Сава Алексиев.

http://www.metalstruktur.com

Форума към Национална Компания - Железопътна Инфраструктура (НКЖИ)

НКЖИ

Благодаря на всички момчета от НКЖИ които подкрепиха идеята за железницата и дадоха ценни съвети. Особено благодаря на Gorestia от Шумен, който не само, че беше с нас от самото начало, но и оказа практическа помощ.

http://forum.rail-infra.bg/nkforum/nkforum/index

Сродни Клубове

Miniature Railway World - United Kingdom

Miniature Railway World

Общество на любители и собственици на миниатюрни железници в Англия. Благодаря на хората там за топлите думи, интереса и подкрепата към това начинание в България.

http://www.miniaturerailwayworld.co.uk/

Narrow Gauge Heaven - United Kingdom

Общество на любители и собственици на теснолинейни железници в Англия. Извор на знания и опит в областта на теснопътното ж.п. дело.

http://www.narrow-gauge.co.uk/

Welsh Highland Heritage Railway (WHR)

WHR

Теснолинейна железница за пример и най-добре организираната в Англия. Пример за това как една железница може да бъде възстановена и използвана за атракционни цели. Уникално място, на което може да бъде срещнат теснопътен (600 mm) Garratt в редовна експлоатация.

http://www.whr.co.uk/